På squash- och badmintonbanorna spelar vi också pingis

Vi har åtta pingisbord. Eftersom vi har så många bord kan vi ordna pingisturneringar. Pingistider bokas på squash- eller badmintonbanan. Racketar och pingisnät finns hos spelkassan och kan lånas under spelkassans öppettider, se tiderna här.

Boka spelplan här

GRANIPINGIS

I hallen fungerar Grankulla föreningen Granipingis rf. Kom med i föreningens träningsverksamhet och evenemang.
Närmare information om träningar ger föreningens orförande Matti Lindfors, matti.lindfors@kolumbus.fi,  t. 040-5549935.

PICKLEBALL

Pickleball är den snabbast växande idrottsgrenen i Amerika. I Finland är pickleball en ny social, sportig, mycket fascinerande och rolig racketsport som kombinerar tennis, badminton och pingis på ett nytt sätt. Grenen är lämplig för spelare i alla åldrar och med med olika idrottsbakgrund. Man lär sej också spelet mycket snabbt.

Pickleball spelas antingen som singel eller dubbel på badmintonplanens dubbelplan med nätet nedsänkt. Racketen är kortskaftad och hård, och bollen är hålförsedd innebandyboll, men mjukare.

Pickleball kan spelas lugnt som ett sällskapsspel eller hårt som ett motionsspel i högt tempo som kräver snabba reflexer. Starttröskeln för pickleball är låg vilket betyder att också nybörjare snabbt kommer in i spelet. Pickleball passar utmärkt också för äldre spelare och det är skonsamt för kroppen.

Kom med!

Pickleball Finland som importerat grenen till Finland spelar flera gånger i veckan i vår hall. En öppen speltid för flera spelare är oftast på lördagar kl 9-11. Pickleball Finland ordnar också grundkurser för nybörjare.

Du kan reservera en plan, och vid behov hyra racket och boll i receptionen. Notera att bollen lätt rullar in på planen bredvid och kan störa badmintonspelarna. Pickleball kan spelas på alla fem badmintonplaner.

Närmare information om pickleball:

www.pickleballfinland.fi

www.facebook.com/pickleballfinland

Kontaktperson: Tuomo Antikainen, Pickleball Finland, pickleball.finland@gmail.com, tel. 040 550 1890.